Karácsonyi nyüzsgés Bangkokban – fényképes beszámoló

img_2431.jpgKrung Thep – így hívják thai nyelven Bangkokot. A város arculatát nem is lehetne jobban megfogni ezzel a két elnevezéssel: egyrészt jellegzetesen thai, másrészt nyugati. Megférnek itt egymás mellett, bár való igaz, szokni kell. Mivel a karácsony nem igazán helyi ünnep, úgy döntöttünk, december 23-án ellátogatunk a legnyugatibb részébe, hogy némileg elmerülhessünk a megszokott ünnepi hangulatban. Hát sikerült is, meg nem is. A következőkben inkább képekkel próbálom a hangulatot érzékeltetni.

img_3402.jpgA plázás belváros neve: Downtown. Üzletházak üzletházak hátán, olyan méretű forgalommal és embertömeggel, amit nehéz hosszú ideig elviselni. Ez nem csoda, Bangkok közel kilencmilliós nagyváros, az agglomerációval együtt pedig csaknem kétszer ennyi.

img_3428.jpgItt Buddha, Ganésa és Jézus születésének ünnepe tökéletesen megférnek egymással. A következő képen Ganésa oltára előtt imádkoznak a helyiek, viszik az ajándékaikat az istennek. A felajánlások között virágfüzérek és kisebb-nagyobb szobrok egyaránt vannak.

img_3427.jpgNaná, hiszen a karácsony az ajándékozásról, azaz a vásárlásról (is) szól. Melyik üzletház nem erősítene rá erre? 

img_3439.jpgNéha egészen szürreális az élmény... Alább például a Botoxot forgalmazó cég kíván boldog karácsonyt több más cégmárka (pl. a Kitkat) mellett.

img_3444.jpgValami miatt a karácsonyfák jelentős része kék.

img_3462.jpgAztán itt van a város legnagyobb fája, egy hatalmas visszaszámláló órával egyetemben. Állíttatta a CentralwOrld..

img_3468.jpgLépjünk be a plázába. 

img_3476.jpg...ahol meglepő dolgok jönnek szembe.

img_3475k.jpgMűsorokba is belefutunk a Skytrain tövében. Ilyenkor kicsit nagyobbnak tűnik a Skywalkon megtorpanó és fotózó tömeg.

img_3509.jpgA Siam Paragon plázának hatalmas, smiley-arcok adják az arculatát. Mindenhonnan mosolyognak ránk.

img_3492.jpgHa megvárjuk, hogy leszálljon az este, kigyúlnak a fények. És ismét csak egy házi oltár, s mellette egy üvegkarácsonyfa.

img_3533_1.jpgMondjuk, nem mindegyik Mikulás-ábrázolás sikerül tökéletesre.

img_3538.jpgLegyen egy jó napod... vagyis most már: éjszakád :) Egyébiránt a város thai része viszonylag korán visszahúzódik az otthonába: este nyolc után már alig látsz nyitva tartó boltot, kilenc után meg embert is alig. Csak a turisták bóklásznak itt-ott, illetve a bulisabb helyek megtelnek velük.

img_3525.jpgÉs nem lesz könnyű visszajutni a szállásra.

img_3528.jpgNem árt a jó bolygóegyüttállás a bangkoki forgalomban.

img_3531.jpgMondjuk a nap végén valahogy így éreztem magam – lásd a macit.

img_3452.jpg